وبلاگ اطلاع رسانی chemestan

شیمی و آزمایشهای شیمی

وبلاگ اطلاع رسانی chemestan

شیمی و آزمایشهای شیمی

روش اندازه گیری چربی در شیر

موضوع آزمایش: روش اندازه گیری چربی در شیر

 ***

روش انجام آزمایش:

   ***

10 گرم از نمونه را بدقت وزن کرده به لوله آزمایش بزرگ منتقل و به آن 25/1 میلی لیتر آمونیاک اضافه کنید.

مقدار آمونیاک ممکن است در مورد نمونه های ترش تا 2 میلی لیتر افزایش یابد. حاصل را مخلوط کنید. به آن 10 میلی لیتر الکل اضافه کرده مخلوط نمائید.

 سپس 25 میلی لیتر دی اتیل اتر اضافه و پس از بستن درب لوله آنرا به مدت یک دقیقه بشدت تکان داده در صورت نیاز آنرا سرد نمائید.

سپس به آن 25 میلی لیتر اتردوپترول اضافه کرده بشدت به مدت یک دقیقه تکان دهید. حاصل را به حال خود باقی گذارده تا لایه بالائی جدا و شفاف گردد.

 در این مرحله میتوان از سانتریفوژ استفاده و لوله را در 600 دور در دقیقه سانتریفوژ کرد. لایه شفاف بالائی را کشیده به یک بشر یا بالن مناسب منتقل و عمل استخراج را با مخلوط دواتردوبار دیگر تکرار کنید.

 در این دو مرحله حجم اترهای برداشتی 15 میلی لیتر از هریک از اترها می باشد. در هر مرحله پس از شفاف شدن لایه اتری آنرا کشیده و به بشر منتقل نمائید. پس از اتمام استخراج بشر را روی بن ماری حرارت داده تا حلال آن کاملا از محیط خارج گردد. سپس بشر حاوی چربی را در آون 102-100 درجه قرار داده تا بوزن ثابت برسد. حاصل را در دسیکاتور سرد کرده مقدار چربی را در صد گرم نمونه محاسبه نمائید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد